Per jaar komt meer dan 8 ton plastic afval in onze oceaan terecht. Dit kost miljoenen zeedieren het leven.  Het plastic dat in de zee komt verteert niet.  Het valt uit elkaar in steeds kleinere stukjes, die ook nog eens steeds giftiger worden. Door al die kleine deeltjes veranderen onze oceanen in een plastic soep.  Datzelfde plastic vind je ook in ons kraanwater.

Een makkelijke manier om minder plastic te consumeren is het vermijden van plastic flesjes. Een plastic flesje heeft een levensduur van 500 (!) jaar.  Je eigen fles vullen met kraanwater is een duurzaam alternatief.  En dan natuurlijk wel het liefst gefilterd kraanwater. Zonder plastic, maar ook zonder pesticiden, hormonen, medicatieresten en andere chemicaliën die terug gevonden worden in ons kraanwater. 

De meerstappenfilter van Aqualine filtert meer dan 99% van onder andere medicijnen, pesticiden, hormonen en chemicaliën uit het kraanwater. Door de mineraalstenen in het water wordt het water gemineraliseerd en door de filter wordt het water Alkalisch, wat weer een positief effect heeft op je zuur-base balans.

Niet alleen kraanwater, maar zelfs ook slootwater kan gefilterd worden. Mineraalbronwater, zoals wij dat kennen, ontstaat doordat regenwater langzaam door diverse bodemlagen sijpelt. Hierdoor wordt het gefilterd, neemt het belangrijke mineralen en spoorelementen op en komt het in contact met het aardmagnetisch veld. De waterfilter volgt precies dit proces! 

Mijn meerstappenfilter gaat al jaren mee.  De filters vervang ik 1 keer per jaar en de mineraalstenen 1 keer in de 3 jaar.

Je shopt de waterfilters op www.zonnevlecht.nl  Met code “ByAnouk” ontvang je 10% korting.