Voedingsanalyse test  

Je hebt je voeding aangepast, eet voor jou gevoel gezond, maar toch blijven die vervelende darm en/of huidklachten opspelen. Het zou zomaar kunnen dat je op bepaalde voedingsstoffen reageert. Dit kan varkensvlees zijn, maar net zo goed een banaan of bloemkool. Elke keer als je een voedingsmiddel waar je niet goed tegen kunt eet, ontstaat er een reactie van je immuunsysteem en vindt er een ontstekingsreactie plaats. En laat je nou net de ontstekingsreacties in je lijf zo laag mogelijk willen houden om van je darm- en huidklachten af te komen.

Door middel van een ImuPro IGG test kan worden bepaald wat voor jou “trigger foods” zijn. Door het vermijden van de voeding die bij jou problemen oplevert kunnen ontstekingsprocessen verminderd worden of zelfs helemaal stoppen en kan je lichaam herstellen. IgG- voedingsovergevoeligheden blijven vaak onopgemerkt doordat de symptomen pas een paar uur of zelfs dagen na het innemen van een “trigger voedingsmiddel” optreden. Hierdoor zijn ze heel moeilijk te identificeren.

Wat is een IGG voedingsallergie? Bij type ||| voedingsallergieën reageert het immuunsysteem op voedingsallergenen die gewoonlijk onschadelijk zijn en produceert het specifieke antilichamen genaamd IgG antilichamen. Deze antilichamen kunnen dan voor ontstekingsreacties zorgen die dan weer tot verschillende chronische klachten kunnen leiden. De symptomen zijn vertraagd.

Er zijn verschillende testen:

  • Screen (44 voedingsmiddelen)
  • Basic (90 voedingsmiddelen)
  • Complete (160 voedingsmiddelen)

Voordat je een test gaat doen is het belangrijk dat je geen dieet aanhoudt. Voedingsmiddelen die langere tijd niet zijn genuttigd kunnen niet uit de test komen. Dit maakt de test minder betrouwbaar.

Wil jij weten wat de beste voeding voor jou is? Vraag hier een test aan!